Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szafi reform szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék 500 g

2.590 Ft (2.039 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2021. április 20.
Szállítási díj: 1.490 Ft
Rostban gazdag gluténmentes, ízesítés nélküli natúr rostkeverék, amelyet más lisztekhez adagolva jelentősen csökkenthetjük a készétel szénhidráttartalmát.

Leírás

Rostban gazdag gluténmentes, ízesítés nélküli natúr rostkeverék, amelyet más lisztekhez adagolva jelentősen csökkenthetjük a készétel szénhidráttartalmát.

Készíthető belőle bármilyen kenyérféle, péksütemény, piskóta, kalács stb…

Önmagában is használható.

Összetevők: Bambuszrost, útifűmaghéj, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjak gumi).

Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben / 100 g kész kenyérben*
energia: 785 kJ / 196 kcal (523 kJ / 127 kcal)
zsír: 0,5 g (4,4 g)
– amelyből telített zsírsavak: 0,1 g (1,4 g)
szénhidrát: 1,1 g (1,4 g)
– amelyből cukrok: 0,6 g (0,5 g)
rost: 91,6 g (23,1 g)
fehérje: 0,9 g (8,9 g)
só: 0,23 g (1,2 g)

* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. Citromlé és tojásfehérjepor nélkül, és szódabikarbónával készítve.

100g lisztkeverék energiatartalmából 733 kJ/183 kcal energia származik élelmi rostokból.

100 g kenyér energiatartalmából 185 kJ/46 kcal energia származik élelmi rostokból.

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

A termék szezámmagot, mustárt, zellert tartalmazhat!

Felhasználási javaslatunk:

Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes kenyér):

Hozzávalók:

75 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék
12 g Szafi Reform bambuszrost liszt
12 g foszfátmentes sütőpor (3 gramm szódabikarbónával helyettesíthető)
3 g só
2-4 g szárított őrölt fokhagyma (vagy más fűszerkeverék)
3 db M-es tojás
3 db M-es tojásfehérje
90 g langyos víz (20 g vizet helyettesíthetünk 20 g frissen facsart citromlével, úgy még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb színű lesz!)

Továbbá adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor, hogy szárazabb legyen a belseje.

Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb…

Elkészítés:

A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze.

5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

Formázható belőle bagett, zsemle, császárzsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle.

Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.

Sütés:

Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc.

Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.

Rácson hagyjuk kihűlni, és csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.