Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Chia mag! Kósoltad már?

Közép-Amerikában őshonos azték zsálya magja remek tápanyagforrás, kiváló kalcium, magnézium, vas, mangán és cinkforrás. Különleges tulajdonsága, hogy nagy mennyiségű folyadékot képes magába szívni, súlyának akár 12-szeresét. Gazdag Omega-3 zsírsavakban. Magasabb fehérje- és alacsonyabb szénhidráttartalma miatt inkább az olajos magvak közé sorolhatjuk, mint a gabonafélékhez. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

A chia mag fogyasztásának rengeteg előnye van, de azért legyünk óvatosak! A magas rosttartalma még akár panaszokat is okozhat az emésztőrendszerünkben! Ezért fogyasztás előtt érdemes mindig folyadékba áztatni, és figyeljünk oda, hogy napi 15 g-nál ne fogyasszunk többet.

Tartalomhoz tartozó címkék: superfood